Johnny er forvirret, men det er ikke så rart

Johnny har støtt på mange problemer siden han i 1999 ikke klarte å kryptere. Siden den gang har folk forsøkt å lære ham opp til å unngå Phishing og han har vært på internett kafé egentlig kan man vel si at Johnny er dårlig til det meste når det gjelder nettbruk.  George Cybenko skrev i 2006 en kort kommentar om hvorfor Johnny har problemer med å vurdere risiko. Du skal ikke se bort i fra at det bare er når Johnny sitter på Wifi han er fryktløs.  Det aner meg at han har helt andre ting å tenke på enn sikkerhet og personvern når han surfer på nett eller bruker mobilen.

Johnny tar seg en tur og overlater sikkerheten til andre. Foto Gina

I mine øyne har Johnny bare ett ønske. Han vil surfe trygt på nett. Men fra hver sine kanter hører han:

Egentlig er det slik at alle kan bli hacket. Det handler først og fremst om å ikke gjøre seg selv til et mål. Også må vi gi Johnny en ærlig mulighet til å surfe trygt på nett, uten at han skal måtte bry seg om alle sikkerhetsinnstillingene. Det er vel ingen som har satt seg dypt inn i alle sikkerhetsmekanismene en bil har? Vi vil jo bare kjøre fra A til B.

Johnny bestemmer seg for å gi opp og heller ta en tur ut. Da trenger han kun å huske å se seg til venstre og høyre når han krysser gaten.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s