Slik låser du barn til én app på iPhone og iPad

iPhone begrenset tilgang. Du kan også slå av bevegelser eller hele touch flaten.

iPhone begrenset tilgang. Du kan også slå av bevegelser eller hele touch flaten.

Apple har en rekke funksjoner for å gjøre dingsene deres mer tilgjengelige. Nå i siste oppdatering til iOS6 er det kommet en funksjon jeg tror mange foreldre vil kunne sette stor pris på «begrenset tilgang». Denne funksjonen kan låse iPhone/iPad til én app uten mulighet for å trykke på «hjem-knappen» og få tilgang til resten av enheten. Funksjonen settes i gang ved å åpne den aktuelle appen, deretter trykke tre ganger på «hjem-knappen». Når du da setter begrenset tilgang i gang er eneste mulighet for å komme ut av modusen å trippelklikke på hjem-knappen også slå inn en firesifret pin-kode. Et godt eksempel på hvordan universell utforming er en tankegang som kan komme flere til gode.

Hvordan slå på begrenset tilgang funksjonen:

Åpne «Instillinger» > Generelt > Tilgjengelighet > Begrenset tilgang.

Nå er det bare å åpne den aktuelle applikasjonen og trippelklikke på hjem-knappen.

Da ser du at du også kan hindre visse områder av skjermen å være aktive. Du kan slå av touch helt, for eksempel for et spill som bare bruker gyro-sensorene. Eller slå av gyro-sensorene.

Tilgjengelighet på iPhone

Tilgjengelighet på iPhone

Nå kan du gi telefonen til poden og være sikker på at hun ikke klarer å slette bilder, eller gjøre annet tull på telefonen.

Dette er en genial løsning som senker kravet til brukeren av enheten. Barn forstår gjerne godt spillene eller apper på iPhone, men de forstår ofte ikke konsekvensen av å trykke på andre ting på telefonen. Med begrenset tilgang på iPhone minker du gapet mellom deres ferdigheter/evner og kravet fra apparatet. En kan jo se for seg at iPader blir brukt i undervisning ol. da kan læreren enkelt kontrollere hva dingsen brukes til, om det så er å låse elevene til å kun bruke Safari.

En kan også se på denne funksjonen på en annen måte. Dersom en bruker har nedsatte motoriske eller kognitive evner vil det nå være lettere å gi han en iPhone/iPad med en tilpasset app. Siden du kan hindre at enkelte deler av skjermen aktiveres for touch forhindrer du muligheten for feil og øker både applikasjonen og enhetens robusthet i bruk.

Også til slutt, lar du barn bruke dine apple enheter ta en titt på instillingene i restriksjoner. Det kan spare deg for høye beløp. Se hvordan i denne korte videoen fra NRK.no. Les også Apples innføring til restriksjoner.

Reklamer

4 thoughts on “Slik låser du barn til én app på iPhone og iPad

 1. «Prøvde» dette for et par minutter siden, og vil si at jeg aldri vil teste dette igjen. Klarte å låse iPhonen, men klarte jeg og låse den opp igjen? ehm, nei. Funker sikkert kjempebra for mange, men når jeg har trippelklikket låser den seg ikke opp. Pinkoden kommer heller ikke opp. Uuuutrolig irriterende, vet ikke hva jeg skal gjøre.

  • Merkelig, det har ikke jeg opplevd. Regner med du har forsøkt noen ganger nå og jeg ser det ikke er mulig å slå den av heller når begrenset tilgang er satt på. Så da må du nok vente til batteriet går ut. Eventuelt kan du prøve å holde inne hjem-knappen og av knappen samtidig i 15. sek. Det pleier å virke godt

   • Wow, takk dette hjalp oss virkelig…. 🙂 søsteren min klarte å låse Iphonen sin, så jeg måtte hjelpe henne å få den opp igjen…. dette tipset hjalp virkelig 🙂 TAKK

    Men jeg skjønner fortsatt ikke hvilken pin-kode man skal taste inn….

 2. Tilbaketråkk: barnlås iphone – My Blog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s